Brabham zbuloi veturën e re të konceptit BT63 GT2

Brabham Automotive po zgjeron “ofertën e saj për gara” me një veturë të re të quajtur BT63 GT2 Concept.

Vetura është e bazuar në modelin BT62, por është e përgatitur për të konkurruar në Kampionatin Evropian GT 2. Ai ka pësuar një numër ndryshimesh që e lejojnë atë të përmbushë rregullat, të cilat përfshijnë një motor të shpërthyer dhe përbërës unikë aerodinamikë. Deri më tani, Brabham ka arritur sukses në Kampionatin Britanik dhe GT Cup.

Është i njëjti motor V4 5.4 litra që është pak më i dobët. Standardi BT62 zhvillon 700 kuaj/fuqi dhe 677 Nm çift rrotullues, ndërsa BT63 do të japë rreth 600 kuaj/fuqi. Transmetimi vijues është përgjegjës për transmetimin e fuqisë në rrotat e pasme. Brabham nuk ka zbuluar detaje në lidhje me veturën e re të garës, kështu që asgjë nuk dihet ende për frenat dhe pezullimin.

BT63 GT2 bazohet në të njëjtën platformë si BT62 dhe është projektuar dhe zhvilluar nga i njëjti ekip pas modelit rrugor BT62R. Sidoqoftë, vetura e re ka një paketë të ndryshme aerodinamike që përfshin spoiler të veçantë dhe një shpërndarës. Vetura do të peshojë midis 1,200 dhe 1,300 kg, që është dukshëm më shumë se 975 kg që peshon BT62. Prandaj, do të jetë më ngadalë se “vëllai”, por është e nevojshme të plotësohen specifikimet e kërkuara.

Brabham Automotive është partnerizuar me SRO Motorsport Group për të përmbushur kërkesat e homologimit. Makina do të debutojë më vonë këtë vit në Kampionatin e parë Evropian Fanatec 2022 GT2, ku do të konkurrojë në një klasë të bazuar në ftesa. Pista Paul Richard është zgjedhur për garën dhe ngjarja do të zhvillohet midis 1 dhe 3 tetorit të këtij viti.

Brabham BT63 GT2 Concept do të konkurrojë kundër veturave Lamborghini, Porsche dhe Audi, dhe çmimi i tij është 400 mijë euro.