“Boeing” do të shndërrojë 737-800 në avionë ngarkese

“Boeing” hapi në Kinë një impiant të ri, ku do të shndërrohen avionët e pasagjerëve të serisë 737-800 në mjetë fluturimi ngarkese, për të përmbushur kërkesat në rritje të tregtisë elektronike dhe shpërndarjen në vendin e madh aziatik, shkruan “Xinhua”.


“Boing Kina” bëri të ditur se projekti “737-800 Boeing Converted Freighter” (BCF), me një linjë të re prodhimi në Guangzhou, në provincën jugore kineze Guangdong, do të jetë e treta e bashkëpunimit mes “Boeing” dhe “Guangzhou Aircraft Maintenance Engineering” (GAMECO) në Guangzhou.

Kompania amerikane me bazë në Seattle bëri të ditur se të dy palët do të shfrytëzojnë mundësinë për të zbatuar një koncept prodhues inovativ dhe të shkallëzuar për shndërrimet që do të rrisin furnizimet dhe efikasiteti