BMW i4 M50 është vetura e parë e sigurisë elektrike nga një kompani bavareze

BMW elektrik i4 M50 Gran Coupé si makinë sigurie do të shfaqet premierë më 15 gusht në Red Bull Ring në Austri, ku, para garës kryesore të Kampionatit MotoGP, do të zhvillohet gara e sezonit të tretë të Kampionatit MotoE. 

Përveç luajtjes së rolit të një veture sigurie, BMW do të tregojë se si duket prodhimi i4 M50 Gran Coupé në garën në Austri, e cila do të arrijë tek klientët e saj të parë në nëntor.

Dihet tashmë se mundësohet nga dy motorë elektrikë (njëri në pjesën e përparme, tjetri në boshtin e pasëm) që kombinohen për të prodhuar 550 kuaj fuqi dhe 795 Nm çift rrotullues.

Sipas standardeve WLTP, një karikim i baterisë është i mjaftueshëm për të mbuluar deri në 521 kilometra.

Pas shasisë së përmirësuar, komponentëve aerodinamikë dhe sistemit të frenimit është departamenti M, i cili thotë se i4 M50 Gran Coupé arrin nga vendi në njëqind për 3.9 sekonda dhe zhvillon 225 km / orë.

Shefi i departamentit M, Markus Flasch tha se kampionati MotoE është një mundësi ideale për të promovuar modelin e ri të BMW vetëm për energji elektrike, çmimi i të cilës fillon nga 69,900 euro në Gjermani.