BDI dhe LSDM nuk përkrahin koalicionin e gjerë, Kovaçevski: Nuk ka nevojë

Shkup, 4 tetor– Nuk ka nevojë të formohet koalicion i gjerë dhe një qeveri eksperte, sepse kjo qeveri ka legjitimitet politik dhe kapacitet politik dhe ekonomik nga çdo aspekt për t’u përballur me këto sfida që janë para nesh, tha kryeministri Dimitar Kovaçevski, duke komentuar deklaratën e liderit të LD-së Pavle Trajanov se duhet të mendohet për krijimin e një koalicioni të gjerë në të cilin do të jenë të përfshira të gjitha partitë politike.

“E pashë deklaratën e Pavle Trajanovit. Ai ndoshta ka qenë i motivuar nga ajo që kam thënë në Kuvend se të gjitha partitë politike, pavarësisht nëse janë në pushtet apo në opozitë, duhet të japin maksimumin e tyre në përballimin e krizës energjetike dhe ekonomike në të cilën ndodhet i gjithë kontinenti, tha Kovaçevski në konferencën për shtyp në Qeveri pas takimit me kryetarin e VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski.

Ai theksoi se kjo Qeveri që nga dita e parë ka punuar me sfida dhe shprehu besimin se do të arrijë ta kapërcejë edhe krizën aktuale.

“Nëse e kujtojmë më 17 janar, kur u votua kjo Qeveri, ju po më bëni të njëjtat pyetje, e kjo është nëse do të ketë ngrohje në qytetin e Shkupit, sepse e dini se më 14 janar praktikisht nuk ka pasur ngrohje. Shkupi. E njëjta gjë vlen edhe për furnizimin me energji elektrike. Ne arritëm të kapërcejmë një furnizim të pandërprerë me ushqime, sepse fqinjët tanë kishin vendosur ndalime për eksportin e ushqimeve, dhe disa nga produktet tona strategjike i furnizojmë nga fqinjësia, disa i eksportojmë në vendet e tjera fqinje dhe përmes kontakteve të drejtpërdrejta me presidentët e Serbisë, Shqipërisë dhe Greqisë ne ishim në gjendje të siguronim një rrjedhë të qetë të ushqimit. Të gjitha këto ishin sfida që ne i përballuam me sukses. Ne përballuam me sukses një tjetër kulm të virusit korona. Dhe mendoj se në gjashtë muajt e ardhshëm do të përballemi me krizën energjetike që është para nesh, tha Kovacevski.