Aston Martin Valkyrie Spider është një kryevepër mbi rrota

Aston Martin synon të prodhojë vetëm 85 kopje të Valkyrie Spider, dhe dërgesat do të fillojnë në gjysmën e dytë të vitit 2022.

Valkyrie Spider është mundësuar nga i njëjti motor V5 6.5-litra me teknologji hibride, i cili zhvillon 1,139 kuaj fuqi dhe 900 Nm çifte rrotulluese.

Bateria mund të fuqizojë nënsisteme të ndryshme të veturës, të sigurojë energji shtesë dhe të kryejë rimëkëmbjen e energjisë.

Ekziston gjithashtu një sistem i ngjashëm me KERS i përdorur nga veturat Aston Martin në Formula 1.

Në vend të një dere gullwing, Spider mori një derë që përkulet përpara.

Sa do të kushtojë Spider nuk dihet ende, por çmimi i kupës Valkyrie është 3.25 milionë dollarë.

Coupe do të prodhohet në 150 dhe Spider në vetëm 85 kopje. Sigurisht, të gjithë janë shitur tashmë. /Telegrafi/