Ardhja e presidentit Joe Biden në Evropë rrit aksionet e bursave

Aksionet botërore u rritën përpara diskutimeve të presidentit amerikan Joe Biden për sanksionet me liderët evropianë.

Biden do të takohet me aleatët kryesorë në Bruksel dhe Varshavë për të diskutuar sanksione të mëtejshme ndaj Rusisë dhe parandalimin e një përshkallëzimi të agresionit ushtarak në Ukrainë.

“Tregjet e kapitalit janë rritur, me një ndjenjë kryesisht të ndjeshme në mes të trazirave gjeopolitike. Të gjithë sytë do të jenë te takimi i presidentit Biden dhe liderëve evropianë, ku marrëveshjet për të shtrënguar sanksionet pritet të përpiqen të rrisin presionin ndaj Moskës për t’i dhënë fund luftimeve”, tha Susannah Streeter nga Hargreaves Landsdown.

SHBA-ja dhe aleatët e saj do të vendosin më shumë sanksione ndaj Rusisë dhe do të vendosin masa për të shtrënguar sanksionet ekzistuese.

Aksionet në S&P500, Dow Jones dhe NASDAQ ishin modeste për të rënë midis 0.2 për qind dhe 0.3 për qind në ditë. GameStop u rrit me 12 për qind, pasi regjistroi një fitim 30.7 për qind, pasi themeluesi i Chewy Ryan Cohen grumbulloi më shumë aksione.

Yieldet e obligacioneve kanë rënë pasi u rritën këtë javë pas retorikës të ashpër nga kryetari i Rezervës Federale, Jerome Powell. Yieldet 10-vjeçare në Gjermani ranë me 4 pikë, ndërsa në SHBA ishin përgjithësisht të qëndrueshme rreth 2.37 për qind.