Angelina Jolie i bashkohet Instagramit dhe arsyeja është shumë e veçantë

Angelina Jolie kurrë s’ka pasur llogari në Instagram, por diçka e ngacmoi dhe ylli i kinematografisë iu bashkua rrjetit social më influencues në botë për momentin. Postimi i saj i parë i dedikohet gjendjes së jashtëzakonshme në Afganistan, ku gratë dhe vajzat po humbin çdo liri themelore. Me disa foto të një letre, dërguar nga një adoleshente, Angelina shprehet: “Kam ardhur në rrjete sociale për të përfaqësuar zërin e atyre që po e humbin çdo ditë. Bashkë me ju mund t’ia dalim dhe t’i ndihmojmë të rifitojnë të drejtat bazë të njeriut”. Aktorja 46-vjeçare ka shpërndarë për ndjekësit pjese nga letra e vajzës afgane duke u shprehur se tani ajo do të bëhet zëri i atyre që po luftojnë për të drejtat e tyre në mbarë globin.Është një letër që më është dërguar nga një vajzë adoleshente në Afganistan. Tani për tani, njerëzit e Afganistanit po humbasin aftësinë e tyre për të komunikuar në mediat sociale dhe për t’u shprehur lirshëm. Kështu që unë kam ardhur në Instagram për të ndarë historitë e tyre dhe zërat e atyre në të gjithë globin që po luftojnë për të drejtat e tyre themelore të njeriut, shkruan Jolie.

Ajo shtoi se: Unë isha në kufirin e Afganistanit dy javë para 11 shtatorit, ku takova refugjatët afganë që kishin ikur nga talebanët. Kjo ishte njëzet vjet më parë.

Është e dhimbshme të shikosh afganët të zhvendosen përsëri nga frika dhe pasiguria që ka kapluar vendin e tyre.

Të shpenzosh kaq shumë kohë dhe para, të kesh derdhur gjak dhe jetë të humbura vetëm për të ardhur përsëri tek e njëjta histori, është një dështim pothuajse i pamundur për t’u kuptuar.

Të shikosh për dekada se si refugjatët afganë , disa nga njerëzit më të aftë në botë, të trajtohen si një barrë është gjithashtu e sëmurë. Duke ditur që nëse do të kishin mjetet dhe respektin, sa shumë do të bënin për veten e tyre. Dhe takimi me kaq shumë gra dhe vajza që jo vetëm kërkuan një arsim, por edhe luftuan për të.

Ashtu si të tjerët të angazhuar, unë nuk do të largohem. Unë do të vazhdoj të kërkoj mënyra për të ndihmuar. Dhe shpresoj se do të bashkohesh me mua.
Në pak orë, profili i saj i ka kaluar një milionë ndjekës.

https://www.instagram.com/p/CSzXXUHLzXt/?utm_source=ig_web_copy_link