Acura NSX GT3 Evo22 dëshmon se gjithmonë mund të bëjë më mirë

Acura NSX GT3 e markës Honda ka hyrë në një kapitull të ri të evolucionit pas nxjerrjes së një versioni të azhurnuar Evo22.

Gati për të hyrë në konkursin motorik në fillim të vitit 2022, NSX GT3 Evo22 vjen me një numër përmirësimesh mekanike që lidhen me nevojat e ekipeve dhe drejtuesve.

Një nga risitë kryesore të veturës së rifreskuar të garës është një grup i ftohësve të përmirësuar që janë krijuar për të siguruar performancë më të qëndrueshme të vozitjes në kushte të ndryshme. Ekzistojnë gjithashtu rezervuarë më të mëdhenj të lëngjeve që janë më të mirë për gara me qëndrueshmëri, si dhe një pezullim të ridizajnuar. Gjithashtu, sistemi i rrotave të konsumit lejon ndryshime më të shpejta të gomave.

NSX GT3 Evo22 do të ofrohet me mundësi të ndryshme për ajër të kondicionuar dhe drita, dhe shasia, si më parë, do të jetë detyra e Qendrës së Prodhimit të Performancës në Marysville, Ohio, ndërsa montimi përfundimtar do të kryhet nga JAS Motorsport në Milano, Italia. Kjo kompani do të jetë gjithashtu përgjegjëse për mbështetjen teknike për ekipet dhe klientët që përdorin gara NSX në Evropë.

NSX GT3 “origjinale” u shfaq në 2017, dhe deri më tani ka regjistruar 25 fitore në klasë në garat IMSA GTD dhe SRO GT. Ai aktualisht po mbron titujt në të dy garat.

“Ne jemi shumë të kënaqur me zhvillimin e fundit të tashmë jashtëzakonisht të suksesshëm Acura NSX GT3. NSX ka fituar gara dhe ka fituar tituj në disa nga seritë më prestigjioze GT3, ne besojmë në përmirësimin e vazhdueshëm të produkteve tona dhe sigurimin e pajisjeve më të mira për të mbështetur Acura n tonë Ekipet e motorsportit”, tha John. Whiteman, Menaxher i Zhvillimit të Performancës së Honda.