A e dini cilat janë 6 gjashtë frutat më të ëmbla?

Frutat janë thelbësorë dhe të vlefshëm në kontekstin e një diete të ekuilibruar. Ato ofrojnë freski, vitamina, fibra dhe shumë ëmbëlsira. Në fakt, sa më të pjekura të jenë frutat, aq më e lartë është përmbajtja e sheqerit që i bën ato të ëmbla. Ekspertët na këshillojnë që të hamë fruta, vetëm tregohuni pak më të kujdesshëm me shpeshtësinë e konsumimit të atyre që janë shumë të pasura me sheqerna. Këto rekomandime janë më të dobishme, natyrisht, për ata që duhet të kenë kujdes në marrjen e sheqernave në dietën e tyre për shkak të diabetit.

Në çdo rast, ia vlen të njihni frutat që janë shumë të “sheqerosura”, edhe nëse nuk kemi problem me peshën. Shikoni frutat më të ëmbla dhe veproni në përputhje me rrethanat:

Mango: 45 gram në ditë për një të mesme (rreth 300 gram), është e mjaftueshme për të prishur dietën tuaj.
Rrushi: Një filxhan mund të ketë deri në 25 gram sheqer, veçanërisht ato të kuqe që janë më të ëmbla.
Fiqtë: Dy fiq të vegjël mund të kenë deri në 16 gram sheqer, veçanërisht të zi.
Banane: Një banane e mesme ka 15 gram sheqer.
Qershi: Një filxhan mund të përmbajë deri në 20 gram sheqer.
Shalqiri: “Mjaltë” fruti i preferuar i verës, me një fetë të vogël prej 150 gramësh që përmban deri në 20 gram sheqer.