91% e të shtruarve në spital janë të pavaksinuar

Analiza dyjavore e Ministrisë së Shëndetësisë tregon se vetëm 15 % e të infektuarve nga koronavirusi kanë qenë të vaksinuar me dy doza vaksine. Në periudhën nga 06.08 deri më 19.08.2021 në territorin e shtetit 9 881 qytetarë janë infektuar nga koronaviorusi. Prej rreth 10 mijë të infektuarve 1 507 kanë qenë të vaksinuar.

MINISTRIA E SHËNDETËSISË

Sipas statistikave dy javore, 8 374 qytetarë të infektuar nga Covid 19 nuk ishin të vaksinuar. Përqindja e personave të shtruar në spital që nuk janë të vaksinuar është 91%, ndërsa vetëm 9% e të gjithë 724 pacientëve të shtruar aktualisht janë plotësisht të vaksinuar.

Analiza tregon se vdekshmëria tek të pavaksinuarit është në mënyrë drastike më e lartë. Në periudhën dy javore nga koronavirusi vdiqën 101 persona, prej të cilëve 92 ishin të pavaksinuar, ndërsa 9 ose 8 % e të vdekurve kishin marrë dy doza vaksine. Ministria e Shëndetësisë sqaroi se të infektuarit dhe të vdekurit kanë qenë të vaksinuar me vaksinat që kemi në dispozicion, si dhe vaksinat Moderna dhe Johnson & Johnson, të cilat disa nga pacientët i morën jashtë vendit. Sipas Ministrisë së Shëndetësisë çdo vaksinë që kemi në dispozicion është e sigurt, zvogëlon mundësinë e sëmundjes, parandalon sëmundjet e rënda dhe mbron nga vdekja.