672 raste të reja me covid, vdesin pesë pacientë

Shkup, 13 gusht – Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 6,770 teste, dhe 672 raste të reja të COVID-19 janë regjistruar në:

• Shkup – 230
• Tetovë – 115
• Gostivar – 101
• Kumanovë – 43
• Kërçovë – 37
• Strumicë – 36
• Ohër – 20
• Strugë- 13
• Manastir dhe Dibër -nga 9
• Shtip – 8
• Kavadar dhe Koçanë – nga 7
• Veles dhe Resnje – nga 6
• Prilep – 5
• Makedonski Brod – 4
• Radovish, Vinicë dhe Vallandovë – nga 3
• Berovë dhe Pehçevë – nga 2
• Sveti Nikollë, Kriva Pallankë dhe Delçevë – nga 1.

Janë regjistruar 5 persona që kanë ndërruar jetë: 2 persona nga Tetova (48 dhe 66 vjeç) dhe dy nga Gostivari (59 dhe 85 vjeç), një person nga Vinica (62 vjeç).

Janë regjistruar 35 pacientë të rikuperuar:

• Shkup – 12
• Gostivar – 9
• Manastir dhe Kërçovë -nga 3
• Prilep dhe Strumicë – nga 2
• Kumanovë, Shtip, Koçan dhe Sveti Nikole – nga 1.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 1,046,042 teste të Covid-19 në vend. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 160,571, numri i pacientëve të rikuperuar është 150,670, numri i të vdekurve është 5,532, dhe numri i rasteve aktive është 4,369