40% e nënave të reja ndjejnë depresion në tre muajt e parë pas lindjes

Rreth 40 përqind e grave ndihen të shqetësuara ose të depresuara në tre muajt e parë pas lindjes së një fëmije, zbulon një studim i riStudiuesit thonë se në të ashtuquajturin tremujorin e katërt, mamitë e reja vënë shëndetin e tyre prapa, në mënyrë që ata të mund të vendosin të gjithë energjinë e tyre në kujdesin për foshnjat e tyre.

Një e katërta e nënave thonë se nuk kanë një plan për të menaxhuar shëndetin e tyre pas lindjes, një shifër që u rrit në gati 40 për qind në mesin e nënave midis moshave 18 dhe 34 vjeç.

Ekipi, nga Orlando Health Winnie Palmer nga Spitali për Gratë dhe Bebet në Florida, thotë se dëshiron të inkurajojë mjekët dhe mamitë për të inkorporuar tremujorin e katërt në arsimin para lindjes.

Kështu që nënat e reja do ndiheshin më pak të tronditura dhe të kenë mbështetje para lindjes së foshnjave të tyre.