Urim nga kryetari i Kuvendit, Xhaferi me rastin e festës së Shën Mërisë

Shkup, 28 gusht – Kryetari i Kuvendit, Talat Xhaferi në emrin e tij personal dhe në emër të deputteëve dërgoi urim tek pjesëtarët e besimit ortodoks me rastin e festës së madhe krishtere, Shën Mëria.

“Më paraqet nder që në emër të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe në emrin tim të drejtoj urime të sinqerta me rastin e Supozimit të Nënës së Shenjtë të Zotit dhe t’ju uroj mbi të gjitha, shëndet të mirë, paqe shpirtërore, lumturi dhe ngrohtësi familjare, respekt të ndërsjellë, mirëkuptim dhe harmoni”, thuhet në urimin e Xhaferit.

Viti që e lëmë ngadalë pas, për fat të keq nuk solli lajme dhe ngjarje shumë pozitive.

“Ishte vënë dhe akoma është në sprovë solidariteti ynë ndaj të pafuqishmëve, njerëzia jonë ndaj më të varfërve dhe respekti ynë ndaj të ndryshmëve. Në çastet kur ishte në rrezik edhe vetë jeta njerëzore, ne e zgjodhëm dhe akoma qëndrojmë fortë në anën e vërtetë, sepse jemi të vetëdijshëm për padrejtësinë dhe jokorrektësinë e cenimit të territoreve dhe jetëve të huaja. Muajve të ardhshëm na pret sfidë e vështirë ekonomike dhe energjetike, pa i anashkaluar sfidat politike të cilat janë vazhdimisht pjesë e jetës sonë politike dhe unë shpresoj se edhe ne si përfaqësues politikë dhe institucione, do i gjejmë zgjidhjet më të përshtatshme dhe më të mira për të gjithë Ju, qytetarë të nderuar”, theksohet në urim.

Drejtoj ndaj jush urime dhe dëshirë të sinqertë të gjejmë në vete fuqi dhe durim të brendshëm, të përshtatemi ndaj diskurseve të reja dhe të kontribuojmë në tejkalimin më të lehtë të sfidave të radhës. Feja na mëson të kultivojmë vlera pozitive, ndërsa festat i theksojnë ato akoma më shumë, kështu që fryma dhe mesazhi i humanizmit dhe mirëkuptimit të kësaj feste le të mbretërojë mbi të gjithë Ju që e festoni këtë festë të madhe.