Trençevska: Shpresoj të kthehen në punë ata që deri dje protestuan

Shkup, 26 prill – Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jovanka Trençevska shpreson se prejse përfaqësuesit e SASHK-ut do ta njoftojnë anëtarësinë se është arritur marrëveshje me Qeverinë, mësimdhënësit, profesorët, edukatoret dhe përkëdhelëset do të kthehen në vendet e punës nga nesër pas së cilës, tha, procesi arsimor dhe kujdestar do të vazhdojë të zhvillohet normalisht.

“Dje, pas tre orësh e gjysmë bisedë, dialog me përfaqësuesit e SASHK-ut, sot është rënë dakord që kryetari dhe Bordi i SASHK-ut t’i njoftojnë anëtarët e SASHK-ut dhe të gjithë ata të punësuar në institucionet arsimore dhe kopshtet që janë në grevë se është arritur marrëveshja me Qeverinë përkatësisht është arritur marrëveshja për rritje të pagave prej 12 për qind me pagën e korrikut, pra pas ribalancit. Shpresoj që të gjithë ata që dolën në grevë të kthehen në vendet e tyre të punës”, tha ministrja në përgjigje të pyetjes së gazetarëve pas vizitës në shtëpinë e grupeve të vogla për fëmijët pa prindër dhe përkujdesje prindërore dhe Qendrën për mbështetje të familjeve strehuese në Shkup.

Nga nesër, shtoi Trençevska, shkollat ​​dhe kopshtet do të funksionojnë normalisht, fëmijët do të kthehen në kopshte, nxënësit në shkolla, prindërit do të kthehen në punë sepse për shkak të grevës u është dashur të marrin pushim vjetor për t’u kujdesur për fëmijët e tyre.

Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale bëri të ditur se në mbledhjen e djeshme është diskutuar që në vitin 2023 të paguhet K-15, që do të jetë pjesë e marrëveshjes së përgjithshme kolektive, si dhe një metodologji e re që do të jetë pjesë e marrëveshjes së përgjithshme kolektive dhe do të reflektohet më tej në kontratat kolektive të degës, që sipas saj nënkupton rritje të vazhdueshme të pagave në arsim dhe mbrojtjen e fëmijëve.