Trençevska: Edukatorët të vënë në radhë të parë interesin e fëmijëve

Shkup, 17 prill – Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale Jovanka Trençevska u bën thirrje edukatorëve dhe përkëdhelësve që të normalizojnë procesin arsimor dhe t’i pranojnë fëmijët në kopshte, sepse, siç thekson, çdo orë dhe ditë të humbur të mësimit shkon në dëmtim të drejtpërdrejtë të zhvillimit të fëmijërisë së hershme, i cili është bazë për zhvillimin e mëtejshëm të çdo individi.

“Si Qeveri dhe Ministri që kujdeset jo vetëm për zhvillimin e fëmijëve, por edhe për avancimin e stafit arsimor, ne kemi një vendosmëri të fortë për të vazhduar dialogun social nga i cili presim zgjidhje sistematike nga të cilat do të përfitojnë të gjithë. Qeveria dhe Ministria e Punës dhe Politikës Sociale kanë dëshmuar edhe më herët se dëgjojnë kërkesat e stafit edukativ në kopshte dhe se nuk ikin nga zgjidhjet që përmirësojnë gjendjen e tyre ekonomike dhe sociale. E kemi dëshmuar se prioritet kyç është rritja e pagave të punëtorëve në kopshte, të cilat janë rritur për 21 për qind në katër vitet e fundit, që është rritja më e madhe në histori, ka thënë Trençevska në profilin e saj në Fesjbuk.

Dialogu social, thekson ministrja, është e vetmja rrugë për të arritur zgjidhje të përbashkëta.

“Kështu arritëm një marrëveshje për pagën minimale dhe pensionet, kjo është mënyra për të zgjidhur këtë sfidë. Besoj se në radhë të parë do të vihet interesi i fëmijëve. Kopshtet do t’i hapin dyert dhe përmes një dialogu të fortë partneriteti të vazhdueshëm që vazhdojmë me Sindikatën, do të gjejmë një model që siguron dhe garanton rritje të vazhdueshme të pagave për punëtorët në kopshte”, ka shkruar ministrja Trençevska.