Szunyog: Procesi integrues i Kosovës në BE është i lidhur me dialogun

Shefi i Zyrë së BE-së në Kosovë, Tomas Szunyog, ka deklaruar se njëri nga kushtet e Kosovës për në BE është dialogu Kosovë-Serbi.

Ai, në një konferencë për media, ka thënë se duhet të arrihet marrëveshja përfundimtare Kosovë-Serbi.

“Mendoj që është e qartë se procesi integrues i Kosovës për në Bashkimin Evropian është i lidhur me dialogun dhe mënyra e vetme që Kosova mund të shkojë në BE është një lloj negocimi për dakordim dhe ratifikim  të marrëveshje gjithëpërfshirëse për normalizimin e marrëdhënieve”, ka thënë Szunyog.