Sindikatat bëhen bashkë për protesta, kërkesat nga Qeveria duhet të merren seriozisht

Shkup, 28 Mars – Konfederata e Sindikatave të Lira të Maqedonisë në emër të 30.000 anëtarëve të Sindikatës së Pavarur për Arsim, Shkencë dhe Kulturë të Republikës së Maqedonisë – SONK sot informoi se ka marrë mbështetje të fuqishme për protestën paralajmëruese dhe aktivitetet e ndërmarra nga disa sindikata të degëve, të bashkuar në ShSK, për përmirësimin e të drejtave të tyre në punësim.

Kërkesat për harmonizim të pagave në bazë të rritjes së pagës minimale në nivel vendi, si dhe respektimi i Ligjit për pagën minimale dhe marrëveshjeve kolektive, janë kërkesa që kemi kohë që i luftojmë së bashku, të cilat duhet. të merren seriozisht dhe urgjentisht të pranohen nga Qeveria.

“Dëshirojmë t’i sigurojmë anëtarët e Sindikatave të Lira (KSS), ku bën pjesë SONK-u, se kanë përkrahje të hapur nga të gjithë ne, e veçanërisht për shkak të kërkesave të justifikuara që i bëjnë Qeverisë”, thuhet në letrën e tyre.

Sipas njoftimit, SASHK është i bindur se protesta e tyre e organizuar do të jetë e suksesshme dhe se kërkesat e tyre të arsyetuara do të merren seriozisht.

Megjithatë, ne besojmë se përmes dialogut social do të gjenden zgjidhje reciprokisht të pranueshme për sindikatat e degëve në ShSK dhe ju sigurojmë se SASHK-u do të vazhdojë t’u japë përkrahje të plotë për të gjitha hapat që do të ndërmerrnin. Ju urojmë suksese në misionin tuaj, me shpresë se do ta realizoni, natyrisht me prezencën tonë në protestën që do të mbahet më 30 mars 2022 në ora 15:30 para Kuvendit.