Shfrytëzimi i inerteve, IKMT sekuestron 4 fadroma që kryenin ndërhyrje në lumin Mat

Mbrëmjen e djeshme në Milot Inspektoriati Kobëtar i Mbrotjes së Territorit ka sekuestruar 4 automjete të tipit ‘fadromë’ të cilat po kryenin ndërhyrje në lumin Mat me qëllim shfrytëzimin e inerteve të këtij lumi.

E pranishme për sekuestrimin ishte edhe policia e cila mbërriti në vendngjarje pas marrjes së informacionit se disa fadroma po kryenin ndërhyrje me qëllim shfrytëzimin e inerteve në shtratet e lumenjve.

Aksione të tilla nga IKMT në këtë zonë ka pasur edhe një muaj më parë pranë urës së Drashovicës si dhe një javë më parë po në Milot si pasojë e të cilave janë sekuestruar dy automjete tip ‘fadrome’ që po kryenin ndërhyrje në grykëderdhje të lumit Mat.