Republika e Kosovës i vendos sanksione të reja Rusisë dhe Bjellorusisë

Republika e Kosovës ka vendosur sanksione ndaj Federatës Ruse dhe Bjellorusisë në raport me situatën në Ukrainë.

Kjo u bë e ditur në mbledhjen e Qeverisë së Kosovës, e cila u mbajt pa praninë e kryeministrit Albin Kurti dhe u udhëheq nga zëvendëskryeministri, Besnik Bislimi.

Ai përmendi ShBA-të dhe Bashkimin Evropian të cilat kanë miratuar pakon e re të sanksioneve ndaj Federatës së Rusisë.

Një nga sanksionet që përmendi zëvendësi i Kurtit është edhe ngrirja e aseteve ndaj disa individëve dhe korporatave ruse.

Sanksionet u miratuan nga kabineti qeveritar.

Kosova edhe më herët ka vendosur sanksione ndaj Rusisë, në vijë me Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Bashkimin Evropian.

Kryeministri Albin Kurti kishte theksuar se masat janë ekonomike, tregtare dhe financiare.