Rama: Meta e bëri Shqipërinë qesharake me dekret presidencial, i vetmi vend që dekoron të vdekurit! Gati ligji i ri për sistemin e titujve!

Kryeministri Edi Rama ka bërë me dije ne mbledhjen e Grupit te PS se mazhoranca e ka gati ligjin e ri për Presidentin.

“Sistemi i titujve të medaljeve është sistem i njohur, nuk ka 100 sisteme dhe është o njëri o tjetri, Shqipëria bën një përjashtim flagrant dhe është i vetmi vend në botë ku falë Metës dekorohen të vdekurit dhe u jepen titujt dëshmorëve të Ilir Metës. Meta e ka bërë Shqipërinë qesharake me dekret presidencial dhe kjo do të ndryshojë, është e rëndësishme për shtetin, për seriozitetin e një shteti dhe do kemi një shtet më serioz duke pasur një figurë më serioze, një ligj për institucionin e presidentit, një sistem titujsh e medaljesh serioz, siç e ka gjithë planeti”, tha Rama.