Prindërit e tyre humbën jetën në krye të detyrës, Manastirliu: Mbështetje deri në moshën 25-vjeçare për fëmijët e tyre

11 fëmijë jetimë kanë marrë sot statusin “Fëmijë në përkujdesje të Republikës”.

Bëhet fjalë për fëmijë të mjekëve apo infermierëve dhe jo vetëm, që kanë rënë në krye të detyrës, të cilët do të kenë tashmë mbështetjen e qeverisë, një paketë mbështetje.

Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu gjatë fjalës në ceremoni tha se për këta fëmijë do të ofrohet mbështetje deri në moshën 25 vjeçe.

Po ashtu ajo theksoi se për ta do të ketë mbështetje për arsimin, dhe mbështetje sociale, përfshi këtu bursa dhe tekste shkollore falas.