Momente kritike në Shëngjin, pamjet tregojnë sesi pushuesit bëhen bashkë dhe shpëtojnë disa persona nga mbytja

Në plazhin e Shëngjinit në Shqipëri disa persona ishin afër mbytjes, pasi ata po notonin derisa në det ishin krijuar dallgë të fuqishme. Mirëpo, reagimi i pushuesve tjerë ishte i menjëhershëm, të cilët u bashkuan dhe iu dolën në ndihmë personave që kishin humbur kontrollin në det.

I pranishëm në ngjarje kishte qenë edhe infermieri nga Kosova, Fitim Havolli.

Havolli ka thënë se në rrezik për tu mbytur kanë qenë 9 persona.

“Sot nga valët dhe rrymat e fuqishëm të detit në njërën nga plazhet e Shqipërisë, po mos të u organizojshëm si në video humbshin jetën 9 pushues. Fal Zotit dhe organizimit dorë me dorë dhe me litarë nga gjithë pushuesit arritëm t’i nxjerrim të gjallë familjarët e tyre që veç e kishin humbur betejën në raport me ujin. Ishte një moment i hidhur por edhe i gëzueshëm për gjestin dhe guximin e gjithëve pushuesve! Moment ky që tregon shumë…. kur je i bashkuar dhe ke qëllimin të mirë gjithmonë je fitues. Jam shumë lumtur që bashkë me disa shokë bëmë një organizim të tillë për qëllime shumë humane por edhe me pak rriskë të rrezikut”, ka shkruar ai në Facebook.

Plazhi Shëngjinit është mjaft i frekuentuar nga qytetarë të vendeve të ndryshme.

Ndryshe, rastet e mbytjes së pushuesve në det janë mjaft të shpeshta.