Ministrja gjermane e Mbrojtjes në Ballkan, pritet ta vizitojë edhe Kosovën

Ministrja gjermane e Mbrojtjes, Christine Lambrecht është duke e zhvilluar një vizitë në disa vende të Ballkanit.

Sipas medieve boshnjake, aktualisht Lambrecht është një vizitë zyrtare në Sarajevë, ku pasdite do ta ketë një takim me ministrin e Mbrojtjes, Sifer Poxhiq.

Ajo do ta takojë edhe komandantin e Forcave Paqeruajtëse (EUFOR), Anton Wessely.

Nga njoftimi, fokusi i këtyre takimeve do të jetë në situatën aktuale politike dhe të sigurisë në Evropë dhe ndikimin në Ballkanin Perëndimor.

Lambrecht pas Bosnjë e Hercegovinës, pritet ta vizitojë Kosovën, Serbinë dhe Sllovakinë.