Maqedonia e Veriut me pesë zjarre aktive serioze dhe disa të vogla

Shkup, 2 gusht – Për momentin në vendin tonë janë aktive 5 zjarre, në Kumanovë, Strumicë, Ohër, Manastir dhe Shtip. Kështu kanë bërë me dije nga Qendra e Menaxhimit me Kriza.

-Strumica ka raportuar se zjarri në pyllin “Pagana”, Komuna e Valandovës, është ende aktive, por ai është shuar dhe nuk përhapet. Nuk ka djegie aktive. Linja njerëzore është e siguruar plotësisht.

-Kumanova raporton se zjarri në hapësirën e kufirit midis fshatrave Stepance, Zegljane dhe Malotino është ende aktiv. Zjarri ka prekur pyllin me bimë të ulëta, barin e thatë, pishat e zeza.

-Ohri raporton se zjarri, i cili shpërtheu dje pasdite mbi fshatin Dollogozhdë, komuna e Strugës nuk është lokalizuar plotësisht sepse është në terren të paarritshëm dhe kryesisht djeg barin e thatë.

-Manastiri ka njoftuar se në 09:30 ka nisur zjarr i ri në barin e thatë në një kodër mbi mullirin e fshatit Loznani, Komuna Mogila. Zjarri po përhapet në drejtim të zonës së fshatrave Ivanjevci dhe Novoselani.

– Shtipi, tregon se nga ora 10:15, ekipet e Probishtipit janë në fushën pranë fshatit Lesovo, lokaliteti Vodenica, dhe njësia ka ndërhyrje në zjarrin e regjistruar tashmë në barin e thatë dhe bimët e ulëta. Përndryshe, zjarri përsëritet disa herë.

Qendra e Situatës në Qendrën e Menaxhimit të Krizave, në përputhje me raportet nga Qendrat Rajonale të Menaxhimit të Krizave, që raportuan për disa zjarre aktive në vend dhe shpërthime të mundshme, kanë treguar për ekipet e zjarrfikësve dhe ekipeve tjera të shpëtimit që janë në teren që shuajnë zjarrin dhe parandalojnë përhapjen më të madhe të tij.