Kryqi i Kuq publikoi llogari dhe numra të telefonit për donacione për të pësuarit në Turqi dhe Siri

Shkup, 6 shkurt – Kryqi i Kuq i Maqedonisë së Veriut informoi për llogari dhe numra të telefonit, ku të gjitha subjektet e interesuara juridike dhe qytetarët mund të donojnë ndihmë në para për popullatën e pësuar nga tërmeti katastrofik në Turqi dhe Siri.

-Llogaria e Fondit të solidaritetit të Kryqit të Kuq të RMV-së: 300000001327966, numri tatimor: 4030984271620 SHA Banka Komerciale me shenjë: ndihmë për popullatën në Turqi dhe Siri.

-donacione nga 100 denarë me thirrje të numrave 143 400 në Telekomin e Maqedonisë dhe A1.

-Për donacione të mjeteve në valutë të huaj:

NAME OF THE ORGANIZATION: RED CROSS OF THE REPUBLIC OF NORTH MACEDONIAN

BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE

BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA

BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11

SWIFT CODE: KOBSMK2X

IBAN CODE: MK07300701000001228

“Kryqi i Kuq i Republikës së Maqedonisë së Veriut shpreh keqardhje të thellë dhe ngushëllime të sinqerta deri te popullit në Turqi dhe Siri për viktimat nga tërmeti shkatërrues. Kryqi i Kuq i RMV-së është në komunikim me Gjysmëhënën e Kuqe të Turqisë dhe Gjysmëhënën e Kuqe arabe të Sirisë, të cilave menjëherë u është ofruar ndihmë”, kumtoi Kryqi i Kuq i RMV-së.

Turqinë dhe Sirinë sot i ka goditur tërmeti katastrofik me intensitet prej 7,8 ballë sipas Riherit në rajonin e qytetit turk, Gaziantep.