Ibraimovski akuzon se romëve u është ofruar ryshfet në zgjedhjet për këshillin e Tetovës

Tetovë, 24 gusht – Kryetari i Partisë për emancipim të plotë të romëve (PMPR), Samka Ibraimovski, në konferencë për shtyp njoftoi se vetë ka parë si romët kanë marrë ryshfet për të votuar për disa nga partitë tjera. në zgjedhjet e jashtëzakonshme për Këshillin e Tetovës më 20 gusht. Ai tha se edhe krahas situatave të tilla, PMRP-ja ka arritur të fitojë gati 400 vota.

“I porosis partive politike të cilat morën pjesë në zgjedhjet lokale, mendoj se kjo është hera e fundit që do të mund të bëjnë një kaos të tillë në komunitetin rom. Më duhet të them se personalisht kam parë me sytë e mi një simpatizant të një partie politike, nuk do ta përmend, sepse jam shumë më i kulturuar se ata se si i ka dhënë para një pjesëtari të komunitetit etnik rom. Unë personalisht e kam parë me sytë e mi, kështu që askush nuk mund të më bindë se nuk ka pasur ryshfet. Çmimi ishte prej 20 euro deri në 50 euro në varësi të presionit, pra sjelljes së personit që duhet të votojë për atë opsion politik. 400 vota për ne janë të shkëlqyera kur luftojmë me gjashtë parti parlamentare që janë në Tetovë dhe me një numër të madh të deputetëve”, deklaroi Samka Ibraimovski.

Kryetari i PMPR-së tha se është përballur edhe me ata qytetarë që kanë marrë ryshfet. “Përderisa gjëra të tilla vijnë në lagjet rome, kështu do të jetë në vend. Të lëmë romët të hapin rrugën e tyre. Unë nuk kam shkuar shtëpi më shtëpi siç kanë bërë ministrat dhe deputetët dhe e kemi lënë në ndërgjegjësimin e qytetarëve. Mos më prek kështu dhe më pyet për sa kohë. Këtu është shansi juaj ta korrigjoni atë gabim, por qytetarët e Tetovës kanë zgjedhur atë anë, deri më tani janë ankuar për ta, le t’i shërbejë nderit dhe qytetarëve”, porositi Ibraimovski.

Sipas tij, PMPR-ja ka marrë 371 vota dhe ka pasur rreth 30 fletëvotime të pavlefshme, ndërsa sipas evidencës 785 romë kanë dalë në votim.