Gucati e Haradinaj shpallen fajtor nga Specialja, dënohen me nga 4 vjet e gjysmë burg

Gjykatësi Charles Smith, ka thënë se ZPS-ja e shpallë fajtor Hysni Gucatin për veprat penale për të cilat akuzohet.

Gjatë leximit të vendimit Smith ka kërkuar nga Gucati që të ngritët në këmbë. ZPS e ka shpallur Gucatin të pafajshëm vetëm për një pikë të aktakuzës.

Ai u dënua me 4 vjet gjysmë burgim duke llogaritur kohën e kaluar në paraburgim dhe një gjobë prej 100 eurove.

Specialja e ka shpallur fajtor edhe Nasim Haradinajn për veprat penale të cilat akuzohet. Haradinaj është shpallur i pafajshëm për pikën 4 “hakmarrje”.

Haradinaj gjithashtu është dënuar me 4 vjet e gjysmë burgim duke llogaritur kohën e kaluar në paraburgim si dhe me një gjobë prej 100 eurove.

Pas leximit të vendimit, seanca ka përfunduar.