Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Ideale për ditë të nxehta, e shijshme dhe me aromë verore!

Kjo recetë është pa gluten, e lehtë për tretje, e pasur me proteina.

Përbërësit (për 2 persona):

Për fileton e pulës:

▪ 2 fileto pule (rreth 150-180 g secila)
▪ 1 lugë gjelle lëng limoni
▪ lëvorja e një limoni
▪1 lugë çaji rozmarinë e thatë (ose e freskët)
▪ 2 lugë gjelle vaj ulliri
▪ kripë dhe piper sipas shijes
▪ 1 thelb hudhër, i shtypur (opsional)

Për perimet:

▪ 1 kungulleshkë e prerë në rrathë
▪ 1 spec i kuq, i prerë në shirita
▪ 1 qepë e kuqe, e prerë hollë
▪ 1 karotë, e prerë në shirita të hollë
▪ 1 lugë gjelle vaj ulliri
▪ kripë, piper dhe pak rigon (ose borzilok)

Përgatitja:

Marinimi i pulës:

Vendosni filetat në një enë.

Shtoni lëngun dhe lëvoren e limonit, rozmarinën, hudhrën, vajin e ullirit, kripën dhe piperin.

Lërini të marinohen për 20-30 minuta në frigorifer (ose gjatë gjithë ditës nëse doni ta përgatitni më vonë).

Pjekja e perimeve:

Ndërkohë, ndizni furrën në 200°C.

Në një tepsi vendosni perimet e prera, shtoni vajin e ullirit dhe erëzat.

Piqni për 20-25 minuta, derisa të zbuten dhe të marrin pak ngjyrë.

Gatimi i pulës:

Në një tigan të nxehtë, piqni filetat nga të dy anët për 5-6 minuta derisa të jenë të pjekura mirë.

Ose: vendosni filetat në furrë për 20 minuta bashkë me perimet.

Shërbimi:

Vendosni fileton e pulës në pjatë, shtoni sipër pak lëng limoni të freskët dhe shoqërojeni me perimet e pjekura.

Mund të shtoni edhe një lugë kos të thjeshtë si salcë freskuese (opsionale).

Ju bëftë mirë.