Fileto pule me limon dhe rozmarinë, me perime të pjekura

Ideale për ditë të nxehta, e shijshme dhe me aromë verore!
Kjo recetë është pa gluten, e lehtë për tretje, e pasur me proteina.
Përbërësit (për 2 persona):
Për fileton e pulës:
▪ 2 fileto pule (rreth 150-180 g secila)
▪ 1 lugë gjelle lëng limoni
▪ lëvorja e një limoni
▪1 lugë çaji rozmarinë e thatë (ose e freskët)
▪ 2 lugë gjelle vaj ulliri
▪ kripë dhe piper sipas shijes
▪ 1 thelb hudhër, i shtypur (opsional)
Për perimet:
▪ 1 kungulleshkë e prerë në rrathë
▪ 1 spec i kuq, i prerë në shirita
▪ 1 qepë e kuqe, e prerë hollë
▪ 1 karotë, e prerë në shirita të hollë
▪ 1 lugë gjelle vaj ulliri
▪ kripë, piper dhe pak rigon (ose borzilok)
Përgatitja:
Marinimi i pulës:
Vendosni filetat në një enë.
Shtoni lëngun dhe lëvoren e limonit, rozmarinën, hudhrën, vajin e ullirit, kripën dhe piperin.
Lërini të marinohen për 20-30 minuta në frigorifer (ose gjatë gjithë ditës nëse doni ta përgatitni më vonë).
Pjekja e perimeve:
Ndërkohë, ndizni furrën në 200°C.
Në një tepsi vendosni perimet e prera, shtoni vajin e ullirit dhe erëzat.
Piqni për 20-25 minuta, derisa të zbuten dhe të marrin pak ngjyrë.
Gatimi i pulës:
Në një tigan të nxehtë, piqni filetat nga të dy anët për 5-6 minuta derisa të jenë të pjekura mirë.
Ose: vendosni filetat në furrë për 20 minuta bashkë me perimet.
Shërbimi:
Vendosni fileton e pulës në pjatë, shtoni sipër pak lëng limoni të freskët dhe shoqërojeni me perimet e pjekura.
Mund të shtoni edhe një lugë kos të thjeshtë si salcë freskuese (opsionale).
Ju bëftë mirë.