Eminem kujton kur për pak humbi jetën: Mu desh kohë e gjatë që të më punonte truri sërish

Menaxheri i Eminem ishte aq i shqetësuar për shëndetin e klientit të tij yll pas një mbidoze gati fatale në vitin 2007, saqë kishte frikë se Slim Shady nuk mund të ishte më i njëjti.

“U desh shumë kohë që truri im të fillonte të punonte përsëri,” i tha Eminem për Paul Rosenberg në episodin e kësaj jave të podcast-it Paul Pod në Shade45 të SiriusXM.

“Literalisht po dilje nga një mbidozë dhe ata duhej të të stabilizonin me disa ilaçe. Dhe disa prej tyre ju deshën pak kohë për t’u përshtatur – le ta lëmë me kaq”, kujton Rosenberg.

“Pra, ju u desh që të mësonit të bënit rap sërish apo jo? Sepse është hera e parë, ndoshta, që po krijoni pa pasur substanca në trupin tuaj në… shumë vite, apo jo?”

Ishte aq keq, tha Mathers, sa kujton Rosenberg duke i bërë ekipit mjekësor një pyetje shumë të rëndësishme.

“A nuk i pyetët mjekët kur fillova për herë të parë të repoj përsëri dhe jua dërgova, a nuk thatë, ‘Unë thjesht dua të sigurohem që ai të mos ketë dëmtime në tru’? Pyeti Shady. Rosenberg tha se ai ishte padyshim i shqetësuar në atë kohë për aftësinë e Eminemt për të repuar përsëri.

Dhe më pas, kur doli kënga “Detroit Basketball”, Rosenberg tha se frika e tij doli në dritë sepse kënga, “nuk ishte mirë”. Eminem tha se mendon se kjo ishte kënga e parë që ai shkroi esëll. “Dhe ishte e çuditshme, sepse truri im po ndizej përsëri… Fillova të kaloj nëpër rreshta, dhe mendova “Prit, kjo nuk është mirë”.