Dorëhiqet inspektori për siguri nukleare i Kosovës

Kosova ka mbetur pa inspektor për siguri nukleare, pasi Fadil Hasani që mbajti këtë pozitë për 14 vjet në Agjencinë e Kosovë për Mbrojtje nga Rrezatimi dhe Siguri Bërthamore.

Hasani ishte zyrtari i parë i Kosovës nga kjo fushë që nga viti 2008 dhe i njëjti është liruar nga detyra.

Telegrafi merr vesh se i njëjti e kanë lënë punën për arsye financiare, pasi rroga e tij bruto ka qenë 600 euro, ndërsa ka kaluar si profesor universitar.