Donacion me vlerë rreth 570.000 dollarë për Klinikën e kardiologjisë

Shkup, 29 shtator – Ministri i Shëndetësisë, Bekim Sali, me rastin e 29 shtatorit – Ditës Botërore të Zemrës, sot e vizitoi Klinikën Universitare të kardiologjisë, ku u prezantuan pajisje të reja mjekësore, donacion për “World Medical Relief” nga diaspora e Maqedonisë së Veriut në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

“Bëhet fjalë për pajisje me vlerë të përgjithshme rreth 570.000 dollarë, të destinuara për të forcuar disa klinika universitare, nga të cilat pjesa më e madhe, rreth 80 për qind, është e destinuar për Klinikën e kardiologjisë. Pajisjet vendosen në repartin e kujdesit intensiv në dhomat e angiografisë dhe në disa reparte spitalore dhe përbëhet nga koncentratorë oksigjeni, pajisje sterilizimi, maska ​​oksigjeni, ventilim jo-invaziv, mobilje të ndryshme, shtretër, karroca, materiale shpenzuese”, deklaroi Sali.

Drejtori i Klinikës së kardiologjisë, dr. Zhan Zimbakov, theksoi se në realizimin e këtij donacioni kanë marrë pjesë edhe kompanitë vendore, përkatësisht kompanitë “Alkaloid” dhe “Farmatej” kanë ofruar mbështetje logjistike.

Ndërkaq, mjekja Aleksandra Gjorgieva nga Klinika e kardiologjisë thotë se ky donacion jo vetëm që do të mundësojë kënaqësi më të madhe në mjekimin e pacientëve, por edhe kushte më të mira për edukim cilësor të mjekëve të rinj.