Çështja e detit me homologun grek gjatë samitit

Kryeminsitri i Shqipërisë, Edi Rama në një komunikim me gazetarët u pyet edhe për vizitën e kryeministrit grek Kyriakos Mitsotakis gjatë samitit të Tiranë, nëse do të diskutohet çështja e detit mes homologëve, çështje kjo për të cilën të dyja palët kanë rënë dakord ta çojnë në Hagë.

Në lidhje me këtë, Rama theksoi se ky është një proces tërësisht teknikojuridik dhe nuk ka të bëjë me politikën.

Pyetje: Gjatë samiti do të vijë dhe homologu juaj grek, do të diskutohet çështja e detit? Do të hidhen hapa të rinj?

Rama: Ai është një proces tërësisht tekniko-juridik dhe s’ka lidhje fare me politikën,” tha Rama.