109 raste të reja, 1 i vdekur, 130 të shëruar

Shkup, 8 shtator – Gjatë 24 orëve të fundit janë bërë 672 testime, ndërsa janë regjistruar 109 raste të reja me Kovid-19. Janë shëruar 130 pacientë, ndërsa një person i moshës 76 vjeçare nga Struga ka vdekur. Ai ka vdekur në kushte spitalore.

Siç informoi Ministria e Shëndetësisë, prej 109 rasteve të reja me Kovid-19, në Shkup janë 57, Kavadar – 10, Prilep – 7, Kumanovë dhe Shtip nga 4, Gjevgjeli dhe Ohër nga 3, Berovë, Manastir, Kriva Pallankë, Resnjë, Strugë, Strumicë dhe Tetovë nga 2, Vallandovë, Veles, Dellçevë, Koçan, Kratovë, Negotinë dhe Sveti Nikollë nga 1.

Prej numrit të përgjithshëm të rasteve pozitive (109), regjistrohen 27 riinfektime.

Janë regjistruar 130 pacientë të shëruar, ku 74 janë nga Shkupi, Manastir – 14, Berovë – 12, Kavadar – 8, Tetovë – 6, Koçan – 4, Sveti Nikollë – 3, Shtip, Gjevgjeli dhe Kratovë nga 2, Veles, Gostivar dhe Negotinë nga 1.

Sipas Regjistrit të personave të vdekur me diagnozë Kovid-19 nga “Termini Im”, nuk është paraqitur asnjë person i vdekur.

Janë bërë 672 testime: ISHP-83, QSHP Shkup-40, QSHP Manastir-14, QSHP Prilep-5, QSHP Tetovë-6, QSHP Kumanovë-18, Klinika për sëmundje infektive dhe gjendje febrile-0, Mjekësia ligjore-0, laboratoria spitali Kozle-0, KU Pulmologji me alergologji-0, Instituti për mikrobiologji-38, Zhan Mitrev (Filipi i Dytë)-8, Avicena-17, Biotek-19, Sistina-17, laboratoria Laor-9, Sinlab-8, Remedika-2, Plodnost-8, Genea-8, Nikob Lab-38, VFV Medikal-13, Eli Medika Plus-0, Rojal Medika-1, Spektra-MM-3, Rapid Lab-5, Zhan Mitrev Strumicë–1, Nova Lab Diagnostika-2, Ramus-0, ISHP dhe ISHP (rapid test) – gjithsej 309.

Deri tani në vend janë bërë gjithsej 2.156.655 testime në Kovid-19. Numri i përgjithshëm i të diagnostikuarve me Kovid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë arrin në 341.370, numri i pacientëve të shëruar është 330.602, të vdekurve 9.503, ndërsa numri i rasteve aktive është 1.265.

Sipas analizave epidemiologjike për momentin, distribuimi në qytete është ky:

Distribuimi në qytete Të infektuar (gjithsej), Raste aktive (gjithsej)

Shkup 160.511, Aktivë 569
Kumanovë 18.132, Aktivë 38
Manastir 17.835, Aktivë 93
Prilep 15.410, Aktivë 56
Tetovë 14.434, Aktivë 45
Kavadar 12.018, Aktivë 44
Veles 10.745, Aktivë 31
Ohër 10.270, Aktivë 72
Gostivar 10.268, Aktivë 16
Strumicë 8.766, Aktivë 12
Shtip 8.720, Aktivë 29
Kërçovë 6.058, Aktivë 21
Koçan 5.534, Aktivë 23
Strugë 5.171, Aktivë 17
Gjevgjeli 4.864, Aktivë 15
Negotinë 4.122, Aktivë 9
Resnjë 3.014, Aktivë 18
Radovish 2.828, Aktivë 14
Sveti Nikollë 2.792, Aktivë 8
Kriva Pallanka 2.649, Aktivë 18
Dellçevë 2.173, Aktivë 47
Berovë 1.861, Aktivë 15
Dibër 1.811, Aktivë 4
Vallandovë 1.597, Aktivë 4
Vinica 1.479, Aktivë 7
Probishtip 299, Aktivë 2
Kratovë 1.110, Aktivë 9
Bogdanci 1.099, Aktivë 3
Krushevë 1.032, Aktivë 13
Demir Hisar 925, Aktiv 1
Makedonski Brod 796, Aktivë 7
Demir Kapi 629, Aktiv 1
Makedonska Kamenica 534, Aktivë 3
Pehçevë 515, Aktiv 1
Dojran 369, Aktiv 0.