​Ambasadori afgan në OKB: Talebanët po kërkojnë derë më derë njerëzit e vendosur në listat e tyre

Ambasadori afgan në OKB Ghulam Isaczai tha sot se banorët e Kabulit “jetojnë në frikë absolute”.

“Ne jemi jashtëzakonisht të shqetësuar se talebanët nuk do t’i mbajnë premtimet që kanë bërë në Doha. Ne i kemi parë talebanët të thyejnë premtimet e tyre më parë. Ne kemi parë skena tmerruese të ekzekutimeve masive dhe vrasjeve të synuara të civilëve në Kandahar dhe qytete të tjera të mëdha. Ne nuk duhet të lejojmë që kjo të ndodhë në Kabul, e cila ka qenë zgjidhja e fundit për shumë njerëz që ikin nga hakmarrja e talebanëve”, tha ai.

“Banorët e Kabulit thonë se talebanët tashmë kanë filluar kërkimet shtëpi më shtëpi. Ata po kërkojnë njerëz nga lista e tyre e synuar. Tashmë po marr raporte për vrasjet e këtyre njerëzve dhe grabitjet në qytet”, tha Isaczai.