Zjarret djegin 10.000 kilometra katrore pyje në Rusi

Gjatë javëve të fundit në Rusi janë regjistruar mbi 6 000 zjarre, që kanë konsumuar më shumë se 9 900 kilometra katrore pyje, njoftoi prokuroria e përgjithshme.

Siberia Jugore, zonat afër liqenit të Baikalit, ato në lindjen dhe perëndimin e largët, janë rajonet më të prekura.

Deri tani nuk është regjistruar asnjë viktimë ose shtëpi e shkatërruar nga zjarret.

Sipas Ministrisë së Mjedisit, 60% e zjarreve ishin nisura nga njeriu, të shkaktuara nga zjarre të vogla në kampe, që dolën jashtë kontrollit, raporton ATSh.

Zjarret në kampe janë të famshme në Rusi.

Për më tepër, në kohën e pranverës, qytetarët shpesh djegin bar të thatë, që është një kontribues i mëtejshëm i zjarreve masive.