Zaev: Secili që është involvuar do të përgjigjet

në kategorine Maqedoni

Shkup, 14 gusht 2019 (MEDIAL) – Kryeministri Zoran Zaev në një publikim në Fejsbuk thekson se beson në hetime transparente dhe shumë precize.

“Unë edhe një herë përmend, jam personi që e ka denoncuar këtë rast. Të mos harrohet kjo. Sot kjo garniturë politike, përmes pushtetit ekzekutiv, krijoi kushte që jurisprudenca, Prokuroria publike, të punojë pa pengesa, pa dallim nëse dikush ka qenë pronar i ndonjë medie, që e ka mbështetur pushteti, ai sot është është paraburgim#, theksoi Zaev.

Sipas tij, në të gjitha vendet, ku janë krijuar kushte që të sundojë e drejta dhe organet e përndjekjes ta kryejnë punën, nuk ka qenë e lehtë të bëhet dhe gjithkund ka qenë traumatike. “Edhe tek ne nuk është e lehtë dhe është traumatike. Por, kështu do të jemi shtet juridik dhe shtet të cilin të gjithë e dëshirojnë”, shtoi kryeministri.

“Kam ardhur falë qytetarëve, duke luftuar edhe për liri edhe për demokraci dhe për shtet juridik dhe për sundim të drejtësisë dhe për vend normal. Do të luftojmë që çdokush që është i involvuar, kuptohet do të mbajë përgjegjësi”, thekson Zaev në publikimin në Fejsbuk. .

Ќе се бориме до крај затоа што секој што се инволвирал секако ќе си носи одговорност.

Верувам во транспарентни истраги верувам во многу прецизни и брзи истраги, посебно за вакви случаи.Јас, уште еднаш напоменувам, сум човекот којшто го пријави овој случај. Да не биде тоа заборавено. Денеска оваа политичка гарнитура, преку извршната власт, создаде услови правосудството, Јавното обвинителство, непречено да работи, без разлика дали некој бил газда на медиум којшто ја поддржувал власта, денеска тој е во притвор.Во сите земји коишто создавале услови да владее правото, органите на прогонот да си ја вршат работата, никаде не било лесно, секаде било трауматично. И кај нас не е лесно, и е трауматично. Но, така ќе бидеме правна држава и држава којашто сите ја посакуваме. Дојдов благодарение на гласот на граѓаните, борејќи се и за слобода и за демократија и за правна држава и за владеење на правото и за нормална земја. Ќе се бориме до крај затоа што секој што се инволвирал, секако ќе си носи одговорност.

Posted by Zoran Zaev on Среда, 14 август 2019

©MEDIAL.MK Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me /KUSHTET E PËRDORIMIT/.