Wells Fargo ndalon TikTok pasi Amazon u thotë punonjësve të mos përdorin aplikacionin kinez për ‘arsye sigurie’ mes frikës së spiunimit

Në fillim të kësaj jave, banka u dërgoi një shënim punonjësve që kishin instaluar TikTok në telefonat në pronësi të kompanisë duke u thënë atyre që të hiqnin menjëherë aplikacionin.

Wells Fargo përmendi ‘shqetësimet në lidhje me kontrollet dhe praktikat e privatësisë dhe të sigurisë së TikTok, dhe për shkak se pajisjet në pronësi të korporatave duhet të përdoren vetëm për biznesin e kompanisë’ në një deklaratë të lëshuar këtë javë.

The note is said to have been sent to all of Amazon's staff, which must delete the app by Friday in order to continue access to their emails

Një zëdhënës për TikTok tha që ishte në kontakt me bankën amerikane për t’i “njoftuar ata lidhur me veprimet që kemi ndërmarrë për të mbrojtur sigurinë e të dhënave për përdoruesit tanë”.

Edhe pse të dy Amazon dhe Wells Fargo nuk kanë thënë pse zgjodhën të ndalojnë aplikacionin, masa vjen mes tensioneve të rritura midis Kinës dhe SHBA-së pasi Pekini përballet me kritika për trajtimin e saj të shpërthimit të koronavirusit. /Lajmi.net/

US banking giant Wells Fargo has told staff to delete TikTok from their phones after Amazon banned then unbanned its employees from using the video app