Vetura me hidrogjen që në vend të tymit nxjerr ujë (FOTO)

në kategorine Auto

Riversimple është një kompani e vogël, e pavarur, që po ndërton vetura me hidrogjen, të cilat i sheh si pjesë e së ardhmes.

Inxhinieri Hugo Spoëers e nisi punën me veturat me hidrogjen që 15 vite më parë, të cilat mund të ulin ndotjen e mjedisit.

Ai ka ndërtuar një veturë të quajtur “Rasa”, e cila peshon vetëm 580 kg, 40 më shumë se vetëm bateria e Tesla Model S.

Ka një motor në secilën prej katër rrotave dhe mund të përshkoj për 500 kilometra

Kjo veturë mund të arrijë 96 km/orë ndërsa merr energji kinetike nga frenat dhe e kthen në elektricitet.

Japonia është tregu më i madh për makinat me hidrogjen, dhe ka rreth 100 stacione furnizimi

©MEDIAL.MK Derisa keni vendosur të merrni përmbajtje nga kjo faqe, në tërësi pajtoheni me /KUSHTET E PËRDORIMIT/.