Vajza britanike që u takua me Hitlerin e përshkroi atë si të “mirë me fëmijët”

Revista mahnitëse e vajzës Guide ‘Georgina Giles’ tregon historinë e udhëtimit të saj në Bavari dhe Austri në 1936, gjatë së cilës vizitoi shtëpinë e diktatorit të keq nazist.

Një vajzë angleze kujtoi atë moment befasues që ajo u takua me Adolf Hitlerin, duke e përshkruar atë si një “mik të vogël”, më shumë si “Charlie Chaplin”.

Georgina Giles ishte vetëm një fëmijë kur udhëtoi në Bavari dhe Austri në 1936 dhe u takua me udhëheqësin nazist, duke e parë atë plotësisht simpatik.

Mendohet se vizitoi shtëpinë e diktatorit ndërsa qëndroi me Rininë e Hitlerit, me fotografi nga koha që tregonin Swastikas dhe nazistët.

Revista gjithashtu përmban një seksion kur vajzat panë Fuhrer në shtëpinë e tij në Alpet bavareze, në dijeni të shkatërrimit që do të vinte së shpejti në Luftën e Dytë Botërore.

Ajo përshkroi buzëqeshjen e tij “magjepsëse” dhe mënyrën se si ishte i mirë me fëmijët. Ditari është shtypur dhe siguron një fotografi intriguese të kohës, të mbushur me kartolina Georgina solli shumë fotografi të Hitlerit. 

Image
Image
Image