Tre infermiere nga KGJO pozitiv në Kovid-19, ndërsa mjeku dhe drejtoresha janë në vetëizolim

/

Tre infermiere nga Klinika Universitare për Gjinekologji dhe Obstetrikë janë pozitive në Kovid-19. Janë infektuan përmes kontakteve familjare, kurse dy mjekë, përfshirë drejtoreshën e Klinikës, Viktorija Jovanovska, janë në vetë-izolim për shkak të anëtarëve të infektuar të familjeve të tyre.

Këtë e konfirmoi sot për MIA-n drejtoresha Jovanovska, e cila tha se tre infermieret u infektuan përmes kontakteve nga jashtë, përkatësisht kontaktit familjar, dhe jo në Klinikë.

“Ne të dy mjekët jemi në vetizolim, nuk jemi me vendim, por jemi në vetizolim sepse kemi më shumë se tre pacientë në familje. Ne kemi testuar dhe mjeku dhe unë jemi negativë. Nëna ime, motra ime dhe nipi im janë pozitiv dhe dy nga nipërit e mbesave të mia janë pozitiv. Nuk kam pasur asnjë kontakt me infermierët. Familjarët e mjekut janë gjithashtu pozitivë. Kjo është arsyeja pse ne jemi në vetizolim”, tha Dr. Jovanovska.

Shtoi se të gjithë në Klinikë respektojnë protokollet për mbajtjen e pajisjeve mbrojtëse personale.

“Në këto shtatë muaj, askush nuk është infektuar në Klinikë. Nuk ka rrezik nga infektimi i pacientëve dhe personelit. Nga e hëna do të testohemi përsëri, të kemi test negativ dhe do të shkojmë në punë”, shtoi Dr. Jovanovsk