Toshiba nuk do të bëjë më laptopë

Toshiba e bëri kompjuterin e parë personal në botë në vitin 1985. E quajti T1100, ai kishte bateri të rimbushshme, një disk floppy dhe 256K memorie të brendshme sipas historisë së llogaritjes, transmeton lajmi. net.

Ishte gjithashtu mjaft i kushtueshëm, dhe disa njerëz menduan se u lëshua para kohe. Sidoqoftë, dhe pavarësisht se u lëshua vetëm në Evropë, ajo u bë një sukses.

Ndërsa një pionier në industrinë e kompjuterave, gjatë viteve të fundit kompania kishte pësuar humbje të shumta për nëntë muajt që përfunduan më 31 dhjetor 2017, dhe vazhdimi i ekzistencës së saj ishte në diskutim.

Në të njëjtin vit, kryetari i saj Shigenori Shiga u largua pasi kompania publikoi një parashikim që tha se ishte në rrugën e duhur për të raportuar një humbje.

Toshiba shiti 17.7 milion PC në kulmin e saj në 2013, por që nga atëherë ka rënë në vetëm 1.4 milion njësi vitin e kaluar, sipas Reuters.

Arsyet e rënies së Toshiba janë të shumta: kompani të tjera përfshirë Apple, Dell dhe Lenovo prodhuan laptopë si seritë MacBook Air dhe XPS që kapërcejnë modelet e Toshiba. /Lajmi.net/