TikTok tregon se si funksionon algoritmi i tij

TikTok ka zbuluar një pasqyrë më të madhe se si punon algoritmi i tij i rekomandimit në një postim të ri në blog, transmeton lajmi.net.

Algoritmi përdor një sërë faktorësh për të mbështetur sugjerimet e tij për klipet 15 sekondëshe.

Temat përfshijnë bashkëveprimet e përdoruesve, të tilla si videot që një përdorues i pëlqen ose i ndan, llogaritë që ata ndjek, dhe komentet e postuara, si dhe informacione për video, si tinguj dhe hashtags.

TikTok do të përdorë cilësimet e pajisjes tuaj dhe të gjuhës për të “siguruar që sistemi është i optimizuar për performancën”, por do të marrë peshë më të ulët në krahasim me metrikat e tjera “pasi përdoruesit nuk i shprehin aktivisht këto si preferenca”.

Shumë prej ndikimeve të algoritmit të TikTok do të jenë të njohura; karakteristika të ngjashme ofrohen nga faqet e tjera të mediave sociale si Twitter dhe YouTube pas vendosjes së një llogarie të re.

Kur një përdorues së pari regjistrohet në TikTok, atyre do t’u kërkohet të zgjedhin kategori interesash siç janë “kafshët shtëpiake” ose “udhëtimi”.

Për ata që nuk zgjedhin video, atyre u jepet një burim i përgjithësuar i videove të njohura, me pëlqimet, komentet dhe përsëritjet e një përdoruesi, duke shtyrë algoritmin e rekomandimit drejt përmbajtjes që ju pëlqen.

Një nga treguesit më të fortë të interesit është nëse një përdorues përfundon duke shikuar një video më të gjatë nga fillimi deri në fund, e cila shton peshë më të madhe në algoritmin e rekomandimit sesa faktorët e tjerë të tillë si gjeokokracia, thotë TikTok. /Lajmi.net/