Thashethemet pretendojnë se Apple dhe Google kanë instaluar automatikisht aplikacionin e koronavirusit

Përdoruesit në rrjetet sociale janë të shqetësuar se një aplikacion COVID-19 është instaluar automatikisht nga Apple dhe Google në pajisjet e përdoruesve, transmeton lajmi.net.

Ata gabimisht kanë përshtypjen se metoda e gjurmimit të kontaktit të përdorur nga Apple dhe Google është një aplikim.

Ndërsa ka pasur azhurnime në telefonat e përdoruesve, këto janë cilësime të dedikuara që lidhen me koronavirusin sesa me një aplikacion të ri.

Këto cilësime, në të dy sistemet e përdorimit, përdoren për infrastrukturën e çdo aplikacioni të gjurmimit të kontaktit. Ajo infrastrukturë është zhvilluar nga gjigantët e softuerëve me muaj. /Lajmi.net/