Tërmet është ndjerë në rajonin e Pehçevës

/

Tërmet epiqendra e të cilit gjendet 105 kilometra në juglindje të Shkupit dhe vjen nga epiqendra e rajonit të Pehçevës është regjistruar sot në orën 16 e 44 minuta nga rrejti sizmologjik telemetrik i Republikës së Maqedonisë të Veriut , me stacion në Shkup, Vallandovë, Ohër, Shtip dhe Pehçevë, e mbajtur nga Observatori sizmologjik pranë Fakultetit Matematiko-natyror në Shkup.

“Tërmeti ka pasur magnitudë lokale të Rihterit ML3,2, ndërsa është ndjerë nga banorët e Pehçevës, Berovës dhe rrethinës me intensitet prej III ballësh sipas Shkallës evropiane makroseizmike”, kumtuan nga Observatori sizmologjik pranë Fakultetit Matematiko-Natyror në Shkup.