Pornhub shfrytëzoi rënien e Facebook dhe Instagramit, shënoi rritje prej 10 për qind në kohën kur rrjetet sociale ishin jashtë funksionit për shtatë orë

Kolapsimin e rrjeteve sociale Facebook dhe Instagram, shumë njerëz e kanë shfrytëzuar për vetëkënaqësi, kështu platforma tjetër Pornhub, sië thonë nga kjo kompani ka shënuar rritje të shikueshmërisë por edhe të hyrave.

Pas rënie shtatëorëshe të Facebook, Instagram dhe WhatsApp, Pornhub ka shënuar rritje prej 10.5 për qind, transmeton Telegrafi.

Sipas Pornhub Insight, kjo do të thotë se rreth gjysmë milioni përdorues të ri gjatë çdo ore që serverët e Facebookut nuk kanë punuar, kanë qenë aktiv në këtë platformë.

Nga Pornhub kanë bërë të ditur se rritje e ngjashme e trafikuar kanë regjistruar edhe gjatë vitit 2019, kur pati një rënie tjetër të serverëve të Facebook.

Kujtojmë që të hënën, rrjetet sociale Facebook, Instagram dhe WhatsApp kanë “përjetuar” kolaps në sistemet e tyre.

Problemet fillimisht u shfaqën pak minuta pas orës 17:00, megjithatë rreth 17:40 serverët e Facebook ishin të paqasshëm për një numër të madh të përdoruesve.