Mbi 100 milionë njerëz në të gjithë botën përdorin Apple Watch

Apple Watch është ende ora inteligjente më e popullarizuar në treg, dhe në tremujorin e dytë të vitit 2021, sipas Global Tracker, Apple arriti një arritje të re në bazën e saj të përdoruesve.

Tani ka më shumë se 100 milionë përdorues aktivë të Apple Watch falë dizajnit të pajisjes, veçorive shëndetësore dhe shërbimeve të lidhura.

Është e mundur që Apple ta ketë arritur këtë edhe para vitit 2021, pasi Neil Cybart tha në shkurt se sipas vlerësimeve të tij, Apple arriti në 100 milionë përdorues në muajin dhjetor të vitit 2020.

Në tremujorin e dytë të vitit 2021, dërgesat globale të orëve inteligjente u rritën me 27 për qind, kështu që Apple arriti të ruajë pozicionin e saj numër një. Pjesa e tregut të Apple ishte 28 për qind, pak më pak se 30 për qind në të njëjtin tremujor të vitit të kaluar, por shumë më lart se konkurrenca si Huawei, Samsung dhe Garmin.

Shtetet e Bashkuara mbeten tregu më i madh i Apple, përgjegjës për më shumë se gjysmën e bazës së përdoruesve të Apple Watch.

Gjatë tremujorit, Apple Watch Series 6 ishte ora inteligjente më e popullarizuar, e ndjekur nga Apple Watch SE. Samsung Galaxy Watch Active 2 zuri vendin e tretë, Apple Watch Series 3 doli në vendin e katërt dhe Imoo Z6-4G erdhi në vendin e pestë.