Të uriturit mësojnë më mirë

Hormoni grelin i cili tajit në lukth kur jemi të uritur, drejtpërdrejt stimulon funksionet e trurit dhe të kujtesës

Ky hormon stimulon funksionet e trurit të cilat ndihmojnë në mësim dhe kujtesë, kanë treguar studiuesit e Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit Yale.

Grelina është zbuluar para dymbëdhjetë vjetësh në Japoni, ndërsa paraprakisht ishte konsideruar se është hormon i ngjashëm me atë të rritjes, ndërsa vonë është vërejtur ndikimi i tij në apetit.

Hormoni grelin se Ghrelin është i lidhur me hormonin e rritjes dhe të apetitit, ndërkaq shkencëtarët kanë treguar që ka forcë të shpejtë dhe ndikim në energji më të madhe të trurit, që është përgjegjës për mësim dhe kujtesë.