Të paktën 29 persona vdiqën gjatë fundosjes së tragetit në Bangladesh

Daka, 29 qershor 2020 (MEDIAL) – Të paktën 29 pasagjerë janë vrarë pasi trageti u rrotullua dhe u fundos në lumin Burriganga në afërsi të kryeqytetit të Bangladeshit, Daka.

Dy orë pasi u përmbyt trageti, 15 trupa të pajetë u gjetën në lumin Burriganga, ndërsa 14 trupa të tjerë u nxorën nga anija e përmbytur.

Zhytës nga Marina e Bangladeshit, zjarrfikësit dhe anëtarët e Mbrojtjes Civile po eksplorojnë shtratin e lumit.

Trageti u përmbys pasi u përplas me një traget tjetër këtë mëngjes dhe u përmbytën për rreth 10 sekonda.

Nga 10 deri në 15 pasagjerë arritën të notonin deri në breg.

Aksidentet e anijeve janë të zakonshëm në Bangladesh, vend me shumë lumenj. Ekspertët paralajmërojnë se aksidentet ndodhin për shkak të mosrespektimit të masave të sigurisë për lundrim. bs/fab

Таг