Tani iPhone juaj do t’ju tregojë nëse Facebook ose ndonjë aplikacion tjetër po ju spiunon në mikrofonin tuaj

Azhurnimi tjetër i madh i iPhone shton një veçori të re që ju paralajmëron sa herë aktivizohet mikrofoni juaj, transmeton lajmi.net.

Kjo do të thotë nëse ndonjë aplikacion po ju regjistron në mënyrë të fshehtë, do të dini për të. Në iOS 14, një pikë portokalli do të shfaqet në këndin e sipërm të djathtë të ekranit kur aktivizohet mikrofoni ose kamera.

Duke lëvizur në Qendrën tuaj të Kontrollit, do të keni mundësi të shihni detaje rreth asaj që aplikacioni po përdor mikrofonin.

Apple exec Craig Federighi revealed the major new update at WWDC

Nëse dyshoni se diçka nuk është në rregull, duhet të kontrolloni lejet e aplikacionit në parametrat. Ju mund të mohoni hyrjen specifike të aplikacioneve në mikrofonin ose kamerën tuaj, për shembull.

Dhe nëse jeni vërtet i shqetësuar, thjesht mund ta fshini aplikacionin krejt. Ky nuk është ndryshimi i vetëm i intimitetit që vjen në iOS 14. /Lajmi.net/

Apple is changing your homescreen, so maybe it's time to clear out some old apps you don't need