Suedia bashkohet me Francën dhe Gjermaninë për ndëshkimin e Kinës lidhur me Hong Kongun

Suedia tha të hënën se mbështeti përpjekjet franko-gjermane për një kundërpërgjigje të fortë ndaj ligjit të ri të sigurisë së Kinës mbi Hong Kongun, duke u bashkuar me Danimarkën dhe Hollandën për të shtyrë Bashkimin Evropian që të ndërmarrë masa ndaj Pekinit.

Ashtu si pjesa më e madhe e Perëndimit, Bashkimi Evropian ka denoncuar vendimin e parlamentit të Kinës për të miratuar legjislacionin e sigurisë kombëtare për ish-koloninë britanike të Hong Kongut, pavarësisht një proteste ndërkombëtare.

Por kërcënimi për masa ndëshkimore është i paqartë.  “Ekziston një propozim i masave të propozuara posaçërisht nga Gjermania dhe Franca që unë do t’i mbështes sepse duhet të reagojmë ndaj asaj që po ndodh në Hong Kong,” tha Ministrja e Jashtme Suedeze Anne Linde para një takimi të rrallë me homologët e saj të BE në Bruksel.